Gå til sidens indhold

Citrix uden ransomware

Indbygget funktionalitet i din Citrix-platform kan beskytte dig mod mange typer ransomware.

Ransomware – hvad gør det?

Idéen bag begrebet ransomware er, at få en bruger til at starte et link eller en fil i en e-mail, som derefter starter en kryptering af de filer, brugeren har adgang til. Ønsker man at få nøglen til at låse krypteringen op igen, så kræver hackeren typisk betaling. Er krypteringen først sket, så kan filer naturligvis genskabes, hvis man har tilstrækkelig backup. Men selv denne operation kan være særdeles tids- og ressourcekrævende.

Den bedste løsning er naturligvis, at disse ondsindede links og filer slet ikke slipper igennem virksomhedens sikkerhedsnet. Og heldigvis kan flertallet af truslerne håndteres af antivirus og firewalls. Men disse kan ikke blokke alt, for så mister man muligheden for at dele den information, man reelt har behov for i hverdagen. Sikkerhedspolitikken bliver ganske enkelt for stram.

Brug indbygget AppLocker

Har man en Citrix-løsning, hvor man præsenterer applikationer fra, kan man med en korrekt konfiguration af den indbyggede AppLocker-funktion skabe en whitelist af de eksekverbare filer og programmer, som man reelt har brug for må køre i miljøet. Resten blokerer man med AppLocker.

Det betyder, at en bruger ikke uforvarende kan komme til at køre en ondsindet virus, der efterfølgende f.eks. krypterer filerne. Brugerens forsøg på at køre en ikke godkendt fil vil blive mødt med en fejlmeddelelse i stedet.

Kom godt i gang

En typisk opgaveløsning består af:

  • En dags on-site konsulentbesøg, hvor AppLocker konfigureres og sættes op til at auditere hvilke filer, der skal kunne eksekveres i miljøet
  • 7-14 dages periode, hvor systemet samler data
  • 1-2 dages konsulenthjælp til afrapportering og endelig konfiguration

Er du interesseret i at beskytte din virksomheden mod denne type angreb?

Kontakt Conecto på telefon 33363738 eller på info@conecto.dk for yderligere information.

Andre Citrix produkter og koncepter

Citrix- & netværks-Health Check

Med et Citrix- og netværks-Health Check bliver Citrix-miljøet og netværket metodisk gennemgået.

Office 365 ADFS

Med Conectos Active Directory Federation Services (ADSF) på NetScaler sikres og simplificeres brugernes login til Office 365.

Conectos GO Live Assistance

Dette koncept sikrer, at brugerne får den fornødne oplæring før idriftsættelse, hvilket er essentiel for en succesfuld udrulning.

Conecto NetScaler Managed Service

Netscaler – en ekstremt vigtig netværksenhed. Men er den opdateret og compliant?

×
Christian Fenneberg
Christian Fenneberg

Kontakt Christian Fenneberg for at høre mere på +45 2118 0399

Kontakt